Tuesday 22 January 2013

JOM BREAKFAST MENU: SALAD TEMPE | RESEPI SALAD TEMPE

"
resepi salad tempe

  • JOM BREAKFAST
  • MENU: SALAD TEMPE 
  • BAHAN-BAHAN
  • 6 bungkus tempe, potong dadu
  • 1 tangkai daun saderi (cincang kasar)
  • 1 biji cili benggala merah (cincang kasar)
  • 1 biji jeruk timun,(cincang kasar)
  • 2 -3 daun bawang, cincang
  • 1 sudu daun parsley
  • 1/2 cawan mayones (+ ikut selera dan kesesuaian)
  • 1 sudu makan mustard kuning (+ ikut selera dan kesesuaian)
  • 1 sudu air jeruk lemon (+ ikut selera dan kesesuaian)
  • garam & lada hitam (+ ikut selera dan kesesuaian)

CARA PENYEDIAAN
  1. Didihkan air (tambah sedikit garam).
  2. Kecilkan api, dan didihkan tempe selama (12minit), toskan/keringkan tempe.
  3. Dalam mangkuk besar, masukkan daun saderi yang telah di cincang kasar, sedikit lada hitam, pickle@timun jeruk, cili benggala merah, daun bawang dan daun parsley yang telah dicincang kasar.
  4. Tempe di potong dadu, masukkan tempe ke dalam mangkuk, masukkan mayonis, dan mustard, sedikit air lemon dan garam .
  5. Gaulkan semua bahan-bahan tadi sehingga sama rata.
  6. Sesuai untuk, di gulung bersama roti pratha, roti pita, roti bun, dihidangkan bersama roti bakar.
  7. Dah siap pon breakfast harini, berkhasiat dan sedap.
selamat mencuba.



created by: http://kerepekklasik.blogspot.com/ | fb: http://www.facebook.com/kerepektempeklasik
tag: kerepek tempe resepi | sarapan salad tempe | kerepek tempe | kerepek tempe original | kerepek tempe pedas | kerepek tempe selangor | kerepek tempe banting | kerepek klasik"
resepi salad tempe

  • JOM BREAKFAST
  • MENU: SALAD TEMPE 
  • BAHAN-BAHAN
  • 6 bungkus tempe, potong dadu
  • 1 tangkai daun saderi (cincang kasar)
  • 1 biji cili benggala merah (cincang kasar)
  • 1 biji jeruk timun,(cincang kasar)
  • 2 -3 daun bawang, cincang
  • 1 sudu daun parsley
  • 1/2 cawan mayones (+ ikut selera dan kesesuaian)
  • 1 sudu makan mustard kuning (+ ikut selera dan kesesuaian)
  • 1 sudu air jeruk lemon (+ ikut selera dan kesesuaian)
  • garam & lada hitam (+ ikut selera dan kesesuaian)

CARA PENYEDIAAN
  1. Didihkan air (tambah sedikit garam).
  2. Kecilkan api, dan didihkan tempe selama (12minit), toskan/keringkan tempe.
  3. Dalam mangkuk besar, masukkan daun saderi yang telah di cincang kasar, sedikit lada hitam, pickle@timun jeruk, cili benggala merah, daun bawang dan daun parsley yang telah dicincang kasar.
  4. Tempe di potong dadu, masukkan tempe ke dalam mangkuk, masukkan mayonis, dan mustard, sedikit air lemon dan garam .
  5. Gaulkan semua bahan-bahan tadi sehingga sama rata.
  6. Sesuai untuk, di gulung bersama roti pratha, roti pita, roti bun, dihidangkan bersama roti bakar.
  7. Dah siap pon breakfast harini, berkhasiat dan sedap.
selamat mencuba.



created by: http://kerepekklasik.blogspot.com/ | fb: http://www.facebook.com/kerepektempeklasik
tag: kerepek tempe resepi | sarapan salad tempe | kerepek tempe | kerepek tempe original | kerepek tempe pedas | kerepek tempe selangor | kerepek tempe banting | kerepek klasik

0 comments:

Post a Comment